Οι Λίμνες, ένα χωριό της Αργολίδας, διοικητικά αποτελούν Κοινότητα του Δήμου Άργους - Μυκηνών και με βάση την απογραφή πληθυσμού 2021 έχουν 553 μόνιμους κατοίκους. Οι κάτοικοι του χωριού εδώ και αιώνες διατηρούν την αρβανίτικη διάλεκτο και οτιδήποτε έθιμο την συνοδεύει, καθιστώντας έτσι το χωριό ένα από τα πιο ονομαστά Αρβανιτοχώρια της Αργολίδας. Το χωριό απέχει 26,5 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, 19,4 χιλιόμετρα από το Άργος και βρίσκεται πάνω στον ορεινό όγκο του Αραχναίου.
Οι κάτοικοί σήμερα ασχολούνται ως επί το πλείστον με την κτηνοτροφία, μετά την εγκατάλειψη της καπνοκαλλιέργειας τη δεκαετία του 2000. Η Καπνοπαραγωγή, μια από τις δυσκολότερες αγροτικές εργασίας (μιλώντας εκ πείρας) αποτελούσε για πολλές οικογένειες τη βασική πηγή εισοδήματος. Αυτό σήμαινε, μικροί μεγάλοι έτοιμη για δράση! Φυσικά, τα αντίστοιχα ισχύουν και στις οικογένειες κτηνοτρόφων. Μιλάμε για δύο κλάδους που επί σειρά ετών συντελούσαν στην ανάπτυξη της οικονομίας του χωρίου. Σήμερα, πολλοί νέοι ασχολούνται είτε με την κτηνοτροφία είτε με άλλους κλάδους (αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι).
Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, οι Λίμνες χρησιμοποιήθηκαν από το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ως τόπος κράτησης και εκτέλεσης συνεργατών των δυνάμεων Κατοχής, αλλά και αντιφρονούντων[. Το χωριό Συγκαταλέγεται στα "μαρτυρικά χωριά" της Ελλάδας καθώς τον Μάιο του 1944 οι Γερμανοί εκτέλεσαν 87 κατοίκους κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που έκαναν στην περιοχή. Από τις Λίμνες κατάγονται ο Γιώργος Καραμάνος πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Σαντιάγο της Χιλής και η κόρη του Ειρήνη, πρώτη κυρία της Χιλής μετά τις εκλογές του 2021.[ Καταγωγή επίσης από τις Λίμνες έχει και ο Ελληνοαυστραλός ομογενής πυγμάχος Τζορτζ Καμπόσος, ο οποίος νίκησε σε έναν συγκλονιστικό αγώνα τον Τεόφιμο Λόπες, στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2021 και στέφθηκε έτσι νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στη Lightweight κατηγορία της πυγμαχίας.
Στο χωριό εδρεύουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών (έτος ίδρυσης το 1979) και ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Θύελλα Λιμνών που ιδρύθηκε το 1980 και συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αργολίδας. Στις 2 Φεβρουαρίου το χωριό γιορτάζει μεγαλοπρεπώς την Υπαπαντή του Χριστού, καθώς πανηγυρίζει ο ομώνυμος ιερός ναός που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού. Την παραμονή γίνεται περιφορά της εικόνας της Υπαπαντής στους δρόμους του χωριού και την επόμενη μέρα στον χώρο της πλατείας οι κάτοικοι χορεύουν και τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια. Αρχικά, ανήμερα της γιορτής του χωριού ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς, καθώς οι νέοι συμμετέχοντες φορούν την παραδοσιακή Λιμνιάτικη στολή.
Ενδυμασία βλαχοπούλας και τσολιά που αποτελούν πιστά αντίγραφα των αυθεντικών (παλιές ενδυμασίες προπαππούδων) και οι οποίες έχουν ραφτεί εξ ολοκλήρου από τις γυναίκες μοδίστρες του χωριού. Μετά το τέλος των χορευτικών παραστάσεων, οι παρευρισκόμενοι συγχωριανοί ξεκινούν στη πλατεία το χορό και κυρίως οι γυναίκες αρχίζουν -χωρίς συνοδεία μουσικής- να τραγουδούν "με το στόμα" παραδοσιακά αρβανίτικα τραγούδια.
Το χωριό φημίζεται για τα παραδοσιακά αρβανίτικα εδέσματα του όπως η γκιόσα (πρόβατο ή γίδα στο ξυλόφουρνο), τα χειροποίητα μακαρόνια γκόγκες καθώς και άλλα εδέσματα ενώ και η παραδοσιακή κεφαλογραβιέρα Λιμνών έχει ονομαστή αξία διότι παράγεται από τα ντόπια γάλατα των κτηνονοτρόφων του χωριού.