Octomber 25 ,2019
Η προστασία του περιβάλλοντος και η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων ήταν το επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε το Οινοποιείο Euphoria με θέμα “Το Μέλλον του Βιολογικού Κρασιού.” Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του οινοποιείου, συγκεντρώνοντας ειδικούς από τον χώρο της οινολογίας, της γεωπονίας και της οικολογίας, καθώς και παραγωγούς που πρωτοπορούν στον τομέα της βιολογικής καλλιέργειας.
Η ημερίδα περιλάμβανε παρουσιάσεις για τις τεχνικές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί βιολογικών κρασιών, καθώς και συζητήσεις για τις παγκόσμιες τάσεις και τις προοπτικές της αγοράς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η ομιλία του οινολόγου του οινοποιείου, ο οποίος εξήγησε πώς οι μέθοδοι βιώσιμης καλλιέργειας επηρεάζουν θετικά την ποιότητα του κρασιού.
Μετά το τέλος των ομιλιών, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα βιολογικά κρασιά του Euphoria, τα οποία συνοδεύτηκαν από γεύσεις της τοπικής κουζίνας. Η ημερίδα ανέδειξε τη δέσμευση του οινοποιείου στη βιωσιμότητα και τη συνεχή προσπάθεια για την προώθηση καινοτόμων πρακτικών στον κλάδο του κρασιού.